Prima pagină Timp Liber

Minunata Lume Noua

Redactia Descopera.ro | 07.18.2006 | ● Vizualizări: 116
Minunata Lume Noua     Minunata Lume Noua + zoom
Galerie foto (1)

Vezi un site care poarta titlul de membru al Real Sociedad Colombina Onubense din Spania si este, probabil, cel mai complet portal de pe net dedicat lui Cristofor Columb.

www.cristobal-colon.net

In conditiile in care pare constient ca "dupa Hristos, este personajul care a facut sa curga cea mai multa cerneala din intreaga istorie a omenirii", site-ul se incumeta sa scormoneasca in cele mai nebanuite cotloane ale biografiei navigatorului, sa discute sute de ipoteze ale traseelor colombine, sa sondeze cele patru posibile nationalitati ale lui Columb (spaniola, portugheza, corsicana si, desigur, italiana) si sa spulbere o sumedenie de poncife.

Strasnic ramificat (uneori pana la delir asociativ), acest veritabil edificiu inchinat genovezului deschide vaste porti de cunoastere asupra Americii din epoca descoperirilor, asupra curtii spaniole si asupra metodelor de navigatie ale timpului. O enciclopedie in cel mai strict si vechi sens al cuvantului, despre o Lume mereu noua (Orbe nova, cum ii spunea, pentru intaia oara, in 1494, Pierre Martyr D'Aghiera).