Prima pagină Timp Liber

Best of (septembrie)

descopera@mpg.ro 09.07.2006 | ● Vizualizări: 28

Descopera.ro recomanda: Carte, Internet, Film, TV, Multimedia.

CARTE
Dictionarele occidentale prestigioase isi pregatesc fiecare noua editie anuala cu seriozitatea cu care alte institutii editoriale isi alcatuiesc titlurile noi. Este si cazul celebrului Le Petit Robert care, pentru editia 2007, a fost regandit integral: nu doar macheta si formatul sunt noi, ci si numarul de intrari, care s-a imbogatit cu circa 2.000 de cuvinte, sensuri, expresii.


INTERNET
www.worth1000.com este o adresa unde toti creativii isi pot arata fibra musculara a talentului, dexteritatii si stiintei grafice, intrand intr-o competitie Photoshop in care trebuie sa creeze sau sa altereze niste imagini astfel incat sa le faca sa para cat mai realiste. Site-ul are nenumarate galerii oranduite tematic, care va pot delecta cu imagini insolite, nastrusnice sau tandre.

TV
In prima zi a acestei luni, canalul Arte a programat un documentar realizat de Martina Reuter, o regizoare pornita sa descopere lumea necunoscuta a buncarelor ce populeaza subsolurile Berlinului. Pelicula arata ca, intre 1935 si 1945, nazistii au construit aproape o mie de instalatii subterane. Aceasta retea a fost intens folosita in ultimele patru saptamani de razboi de catre toti berlinezii.

 
FILM
In timp ce la Viena este condamnat ca provocator, pictorul Gustav Klimt e serbat cu toate onorurile harazite unui geniu la Expozitia Universala de la Paris. Intitulat chiar Klimt, filmul lui Raoul Ruiz (cu John Malkovich in rolul artistului) insista asupra faptului ca Gustav si-a trait viata asa cum a pictat-o, depasindu-si epoca din toate punctele de vedere.


MULTIMEDIA
Trasnita ca si numele trupei, muzica scrisa si performata de Third Eye Blind a ramas adanc tatuata pe creierele adolescentilor anilor ‘90 din lumea intreaga. Ea trezeste puternice emotii nostalgicilor. Ultima antologie discografica Blind reuneste megahituri din prima perioada, precum Semi-Charmed Life, dar si melodii ulterioare.

Tag-uri: Carte | Internet | Film | TV | Multimedia