Prima pagină Timp Liber

Hot sites (noiembrie)

Redactia Descopera.ro | 11.10.2006 | ● Vizualizări: 19
Hot sites (noiembrie)     Hot sites (noiembrie) + zoom
Galerie foto (3)

Initierea tinerilor in misterele tehnice ale artistilor contemporani! Cum pot fi comunicate informatiile morfologice de tip 3D prin internet si unde gasesti o banca de citate, mai mult sau mai putin celebre!

Priveste si invata!
Daca am dori sa fim rai, am spune ca www.artisancam.org.uk este o replica pe internet a Scolii Populare de Arte. Cum nu suntem rai, vom spune doar ca este un spatiu interactiv, ingenios realizat, prin care se doreste initierea tinerilor in misterele tehnice ale artistilor contemporani. Metoda este urmatoarea: in ateliere de sculptori, pictori, gravori, designeri, tapiseri, desenatori etc. sunt montate camere video care le inregistreaza activitatea. Filmele sunt ulterior despovarate de secventele lipsite de semnificatie si, insotite de comentarii laconice, dar precise, le sunt oferite ucenicilor-artisti.

Muzeu in trei dimensiuni
www.3dmuseum.org este un website pus la punct de catre Laboratorul de Paleobiologie al Universitatii California. El a fost conceput in asa fel incat sa exploreze modul in care informatiile morfologice de tip 3D pot fi comunicate prin internet. Fara ochelari de spatializare, puteti contempla fosile intregi, scoici, fragmente de schelete de dinozauri, trilobiti, echinoderme si alte vestigii. Sigur ca studierea obiectului in sine este mai interesanta, dar nici procedeul de vizualizare al californienilor nu este de lepadat: se agata fosila cu un click dreapta pe mouse, dupa care se roteste in directia dorita, astfel incat se pot investiga toate detaliile invizibile la o lectura in plan. Exista si posibilitatea de zoom.

Citate
Desi are niste straie posace, de site venerabil, din vremea anilor ’90, www.quotiki.com poseda un stoc considerabil de informatii si un motoras de cautare cat se poate de vioi. E vorba de o banca de citate mai mult sau mai putin celebre, care vor sa musteasca de intelepciune chiar si atunci cand nu au decat, eventual, umor (apud Arthur Hayes Hulzberger: „Cred in mintile deschise, dar nu intr-atat de deschise incat sa cada creierul din ele“). Avantajul lui quotiki este ca ofera vizitatorilor nu doar posibilitatea de a gasi urgent citate adecvate nevoilor lor spirituale, ci si sansa de a intra in comunitatea „citatorilor“, de a-si impartasi noutatile in domeniu si, daca au spirit, chiar de a fi citati.