Home » Timp Liber » Best of (decembrie)

Best of (decembrie)

12.06.2006
Descopera.ro recomanda Best of: Carte, Internet, Tv, Film, Muzica.
CARTE
Afganistan. Regards croisés de Véronique de Viguerie si Marie Bourreau. Doua tinere frantuzoaice, una fotograf, cealalta ziarist, si-au sacrificat doi ani din viata si au stat in Afganistan, o tara in care razboiul nu pare sa se sfarseasca. Punctele de vedere incrucisate ale celor doua autoare ne aduc sub ochi viata de zi cu zi din aceasta tara.

INTERNET
http://sunearth.gsfc.nasa.gov/sunearthday/media_viewer/flash.html sau, cum se intituleaza pe home page, NASA: sun-earth viewer, este unul dintre acele locuri serioase si cu prestigiu stiintific unde isi disputa intaietatea frumusetea imaginilor si rigoarea informatiilor. Din punctul meu de vedere, solar, castiga incredibilele fotograme realizate cu telescoapele americane.

TV
Pe 2 noiembrie 1979, Jacques Mesrine, celebrul criminal francez, inamicul public nr. 1 al anilor ’70, este rapus de gloantele politistilor. Aceasta este imaginea cu care se inchide telefilmul Vanatoarea de om, realizat de TF1. Familia criminalului a facut plangere in justitie. Dupa 25 de ani de tergiversari judiciare, dosarul a fost inchis cu doar o luna inainte de difuzarea filmului.

FILM
In The Nightmare before Christmas, Jack Skellington, un schelet exuberant cu suras larg, s-a cam plictisit sa-i sperie pe oameni. In timp ce rataceste aiurea, Jack nimereste in Christmasville, un satuc alb ca neaua si vesel nevoie mare, care-i trezeste in spirit o idee irepresibila: ce-ar fi ca anul acesta, sa fie el cel care organizeaza Craciunul?

MUZICA
Into the Sun, primul album solo al lui Sean Lennon, fiul lui John si Yoko, a aparut in 1998 si a fost indelung aclamat de critica. Nu de mult, Sean a recidivat, scotand Friendly Fire, o suita de cantece care vadesc un numar incalculabil de influente muzicale.