Cum să alegi un aragaz ideal pentru bucătăria ta. De ce trebuie să ții cont?

08 09. 2021, 13:30
Credit foto: Magda Ehlers, Pexels

Cumpărarea unui aragaz este o decizie foarte importantă. Este un obiect de uz casnic pe care îl vom folosi în fiecare zi și, prin urmare, trebuie să luăm în considerare mulți factori înainte de a ne decide. După cum știm că aceasta poate fi o decizie foarte complicată din cauza largă varietate de modele și funcții care există în prezent, iată de ce trebuie să țineți cont pentru a cumpăra un aragaz potrivit pentru casa dumneavoastră.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a alege un aragaz?

Atunci când alegeți un aragaz, trebuie luați în considerare mai mulți factori, dar cel mai important lucru este să ne definiți nevoile, deoarece de la acestea ne putem face o idee despre caracteristicile următorului nostru aragaz ce poate fi comandat de pe Emag. Aici pregătim câteva întrebări care vă vor ajuta în acest prim pas:

Cum alegi dimensiunea corectă a aragazului?

Primul lucru pe care trebuie să îl țineți cont înainte de a cumpăra orice aparat pentru casa dumneavostră este spațiul pe care îl aveți la dispoziție acasă. Dacă suprafața este mare, puteți opta pentru o gamă independentă cu un cuptor încorporat. Dar dacă mediul este mic, ceea ce este mai bine pentru dumneavostră este un aragaz pe blat care vă va ajuta să optimizați spațiile și să vă pregătiți mesele într-un mod mai bun.

Amintiți-vă că trebuie să luați în continuare măsurătorile spațiului în care urmează să amplasați aragazul pentru a alege modelul cu dimensiunea adecvată. Nu doriți să cumpărați unul care este prea mare pentru a nu mai avea unde să plasați mai târziu.

Cum alegi capacitatea ideală a aragazului?

Ar trebui să luați în considerare numărul de arzătoare care vă vor oferi suficientă capacitate pentru a pregăti cantitatea de mâncare consumată de membrii familiei dumneavoastră. De exemplu, dacă locuiți singur sau cu partenerul dumneavostră, alegeti un aragaz cu 2 sau 4 arzătoare vă va oferi o performanță excelentă pentru preparatele dumeavostră.

Ce tip de aragaz e potrivit pentru nevoile dumneavostră?

  • Aragaz clasicSunt ideale pentru casele medii sau mari. Cunoscut și sub numele de aragaz tradițional. Aceste modele au o structură care are cuptor încorporat și există în diferite dimensiuni, cu 4 până la 6 arzătoare. În general, acestea funcționează pe gaz, dar în prezent există modele electrice. Avantajul acestui tip de aragaz este că instalarea sa este foarte simplă, trebuie doar să fie amplasată în spațiul destinat acestuia și conectată la alimentarea cu gaz sau electricitate, în funcție de tipul său.
  • Aragaz incorporabil Sunt ideale pentru apartamente sau case mici. Cunoscut și sub numele de plită pe blat. Aceste modele sunt instalate de obicei pe suprafețe plane, ceea ce permite o optimizare excelentă a spațiilor. În plus, există o mare varietate de dimensiuni, variind de la 1 la 5 arzătoare. Și un alt avantaj al său este că există atât electric, cât și pe gaz.
  • Aragaz portabil Sunt ideale pentru apartamente mici și persoane singure. Aceste modele sunt de obicei foarte practice, deoarece le puteți duce oriunde și trebuie doar să le conectați la o sursă de gaz sau electricitate. În plus, există aragazuri portabile cu 1 sau 2 arzătoare.

Aragaz pe gaz sau electric?

Această decizie va depinde de sursele pe care le aveți în casa dumneavostră, indiferent dacă acestea sunt gaze naturale, gaz lichefiat sau prize electrice. Fiecare dintre acești combustibili oferă avantaje diferite atunci când gătești. Principala diferență este, fără îndoială, costul, utilizarea gazului natural oferind economii mari în comparație cu gazul lichefiat, ca să nu mai vorbim în comparație cu electricitatea, care este cea mai scumpă.

Gustul este cu siguranță cel mai important lucru când vine vorba de mâncare. În acest sens, câștigătorul este aragazul cu gaz care menține o temperatură constantă în timpul gătitului, ceea ce conferă mâncării noastre acel gust special. Pe de altă parte, aragazele cu inducție sau vitroceramică necesită o tehnică mai elaborată pentru a reproduce aceeași aromă în mese.