Video
-
Gheaţa din Groenlanda s-a topit de şapte ori mai repede decât s-a anticipat, iar implicaţiile sunt uriaşe
Gheaţa din Groenlanda se topeşte de şapte ori mai repede faţă de anii 1990, afirmă specialiştii în domeniu care avertizează că circa 400 de milioane de oameni din întreaga lume se vor confunta cu inundaţii în zonele de coastă, până în anul 2100.
› citeşte mai mult -
Smart TV-urile, spionul din casa dumneavoastră
FBI avertizează că unele dintre tehnologiile cu care sunt echipate aceste televizoare ar putea fi folosite pentru spionaj.
› citeşte mai mult -
Microgravitaţia poate ucide majoritatea celulelor canceroase. Un experiment de pe Staţia Spaţială va testa acest lucru
Călătoria în spaţiu implică o serie de riscuri pentru sănătate, ca urmare a expunerii la doze mari de radiaţii solare şi cosmice, dar şi a microgravitaţiei care are efecte asupra fiziologiei umane.
› citeşte mai mult -
Descoperă Acum: O teorie despre marea Pată Roşie de pe Jupiter, demontată. Descoperire revoluţionară legată de cancer. Detalii inedite despre Soare după ''atingerea'' coroanei lui
Marea Pată Roşie de pe Jupiter, cea mai mare furtună din sistemul nostru solar, nu se află pe punctul de a se dezintegra, aşa cum sugerau observaţiile anterioare.
› citeşte mai mult -
Vânturile solare sunt altfel decât au crezut specialiştii de la NASA. Istorica misiune Parker Solar Probe oferă informaţii inedite
La mai bine de un an de la lansarea Parker Solar Probe, prima misiune care are drept scop „atingerea” Soarelui, NASA a prezentat primele rezultate.
› citeşte mai mult -
Descoperire revoluţionară cu ajutorul şoarecilor. Cancerul pancreatic mortal a fost tratat de o echipă de cercetători israelieni cu un tratament de 14 zile
O moleculă folosită cu succes în terapia împotriva accidentului cardiovascular (AVC) pare să ofere un „potenţial uriaş” în combaterea tumorilor agresive ale cancerului pancreatic, potrivit anunţului făcut de o echipă de cercetători ai Universităţii din Tel Aviv.
› citeşte mai mult -
Pisicile au expresii faciale, doar că oamenii nu le pot descifra corespunzător
Anumite aspecte ale comportamentului pisicilor au fost descifrate corect de-a lungul timpului, dar marea majoritate sunt înţelese în mod incorect.
› citeşte mai mult -
Cyborgii ar putea fi trimişi pe câmpul de luptă până în anul 2050
Armata SUA speră ca „fiinţele umane augmentate” să fie trimise în zonele de conflict până în anul 2050.
› citeşte mai mult -
Marea Pată Roşie de pe Jupiter nu se dezintegrează
Marea Pată Roşie de pe Jupiter este cea mai mare furtună din sistemul nostru solar.
› citeşte mai mult -
Descoperă Acum: Robotul subacvatic care ar putea explora oceanele de pe Europa şi Enceladus. Cazul bărbatului mort după ce a fost lins de câinele său. Balenele, soluţie pentru combaterea poluării
Un robot subacvatic creat de specialiştii de la NASA ar putea ajuta la găsirea vieţii extraterestre pe o serie de planete sau pe sateliţii acestora.
› citeşte mai mult -
Balenele pot fi o „soluţie” naturală legată de reducerea cantităţii de dioxid de carbon din atmosferă
Balenele absorb, în medie, aproximativ 33 de tone de dioxid de carbon în cursul vieţii.
› citeşte mai mult -
Terraformarea altor planete ne distrage atenţia de la problemele pe care le avem pe această planetă
Kathryn Denning, profesoară a Universităţii York, argumentează că explorarea spaţială reprezintă o distragere de la problemele pe care le avem de rezolvat pe Pământ.
› citeşte mai mult -
Caz medical tragic şi rar: Un bărbat a murit după ce a fost lins de câinele său
Linsul este un comportament frecvent pe care câinii sau pisicile îl manifestă faţă de proprietarii lor şi care, în marea majoritate a cazurilor, nu are efecte secundare. Nu acesta a fost şi cazul unui bărbat de 63 de ani din Germania, care a murit după ce a fost lins de către patrupedul său. Medicii îi avertizează acum pe proprietarii de câini să fie atenţi la orice simptom neobişnuit pe care îl pot avea după ce au interacţionat îndeaproape cu animalele lor de companie.
› citeşte mai mult -
Un start up susţine că poate ''obţine'' carne doar din aer
La baza acestui proces stau o serie de bacterii hidrogenotrofe.
› citeşte mai mult -
Robotul subacvatic care ar putea explora oceanele din Sistemul nostru Solar
Astronomii au obţinut o serie de indicii care atestă că anumite părţi din Sistemul nostru Solar, precum lunile Europa (a lui Jupiter) şi Enceladus (a lui Staurn), sunt în realitate lumi oceanice. Aceste oceane ar putea susţine viaţa, chiar dacă s-au format într-un mod complet diferit faţă de ceea ce ştim despre sursele similare de apă de pe Terra.
› citeşte mai mult -
Descoperă Acum: Piele umană produsă in-vitro. De ce poziţia Nilului nu s-a schimbat de-a lungul a zeci de milioane de ani. Porumbeii din Paris, mutilaţi din cauza frizerilor
O echipă de oameni de ştiinţă din Singapore a creat in-vitro o bucată de piele umană, la care s-a folosit şi tehnologia printării 3D.
› citeşte mai mult -
Au fost descoperite 140 de noi linii Nazca
Liniile Nazca, vechi de circa 2.000 de ani, pot fi găsite în zona deşertică din sudul Peruului.
› citeşte mai mult -
NASA a observat orbitele ciudate pe care le au două luni ale lui Neptun
Conform astronomilor, cei doi sateliţi au orbite care le permit să se evite în mod constant.
› citeşte mai mult -
Porumbeii din Paris sunt mutilaţi din cauza frizerilor
Pentru o perioadă îndelungată de timp, oamenii de ştiinţă au crezut că porumbeii din zonele urbane îşi pierd adesea degetele din cauza unei infecţii sau ca reacţie a poluării chimice. Cercetătorii din Franţa par să fi găsit adevăra cauză a acestei situaţii: părul uman.
› citeşte mai mult -
Cercetătorii pot explica de ce poziţia Nilului nu s-a schimbat de-a lungul a 30 de milioane de ani
Cercetătorii sunt de părere că procesele din mantaua Pământului au făcut ca Nilul să urmeze acelaşi curs de-a lungul a 30 de milioane de ani.
› citeşte mai mult -
Piele umană produsă in-vitro de cercetători din Singapore. Implicaţiile descoperirii sunt uriaşe
O bucată de piele de mărimea unghiei degetului mare poate fi printată în mai puţin de un minut, afirmă o echipă de oameni de ştiinţă din Singapore, acesta fiind un pas important în viitoarele teste pentru cosmetice sau alte produse în care nu vor mai fi folosite animale.
› citeşte mai mult -
Descoperă Acum: Explozie masivă în spaţiu. Scheletul unui general preferat de Napoleon, descoperit în Rusia. Algoritmul care prezice moartea unei persoane
Urmele unei explozii masive ce a avut loc în spaţiu au fost detectate de instrumentele NASA.
› citeşte mai mult -
Un algoritm poate prezice când o persoană va muri, iar cei care l-au construit nu pot explica cum poate face asta
Cercetătorii au creat un algoritm care poate aproxima şansele unei persoane de a muri în următorul an.
› citeşte mai mult -
Testele ADN confirmă: un schelet găsit sub un ring de dans din Rusia aparţine unui general preferat de Napoleon
Testele ADN au confirmat faptul că rămăşiţele descoperite în vară sub o discotecă din vestul Rusiei aparţin generalului Charles Étienne Gudin, unul dintre preferaţii lui Napoleon.
› citeşte mai mult -
Bărbaţii sunt mai amuzanţi decât femeile - studiu
O cercetare recentă pare să ridice la un alt nivel războiul sexelor, concluzionând că bărbaţii sunt, în general, mai amuzanţi decât femeile.
› citeşte mai mult -
NASA a detectat o explozie masivă în spaţiu
Explozia care provine de la un pulsar a fost detectată datorită cantităţii mari de raze X emise.
› citeşte mai mult -
Fumatul poate creşte riscul de depresie şi schizofrenie
Folosind datele de la UK Biobank, cercetătorii britanici au stabilit că între fumat şi o serie de probleme de sănătate mintală există o corelaţie.
› citeşte mai mult -
Descoperă Acum: Testul care identifică un tip de cancer înainte de apariţia simptomelor. O nouă descoperire dezminte vechile teorii despre Insula Paştelui
Celebrele statui de pe Insula Paştelui, Rapa Nui în limba nativilor, aveau un rol dublu, ceremonial şi practic, potrivit unei noi descoperiri care dezminte vechile teorii.
› citeşte mai mult -
Un pui de câine s-a dovedit, în urma unui test ADN, 100% dingo
Un test ADN a scos la iveală faptul că un pui de câine descoperit în urmă cu două luni într-o zonă rurală din Australia este de fapt un dingo dintr-o specie aflată pe cale de dispariţie.
› citeşte mai mult -
ADHD, tulburarea de care suferă tot mai mulţi adulţi, nu numai copiii
Tulburarea de tip deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD) nu mai este o afecţiune doar a copiilor, cel puţin în SUA, unde în ultimii zece ani s-a dublat rata adulţilor care au primit acest diagnostic, potrivit unui studiu.
› citeşte mai mult