Richard Gere se întoarce în televiziune după aproape 30 de ani de absenţă

24 05. 2018, 13:00

Serialul, al cărui scenariu este semnat de Tom Rob Smith („The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”) şi care va fi difuzat pe postul BBC Two, va avea opt episoade, cu durata de o oră, scrie Mediafax.

În film mai joacă actorii Helen McCrory („Peaky Blinders”, „Harry Potter”), în rolul fostei soţii a mogulului media, şi Billy Howle („Witness for the Prosecution”, „On Chesil Beach”), fiul acestora în producţia TV.

Filmările vor debuta în vară, în Londra şi Spania, iar data de lansare a serialului TV încă nu a fost stabilită.

Printre rolurile majore interpretate de Richard Gere, în vârstă de 68 de ani, într-o carieră prestigioasă se numără prestaţiile sale din „American Gigolo”, de Paul Schrader, şi „Ofiţer şi gentleman”, de Taylor Hackford – care i-a adus prima nominalizare la Globurile de Aur; interpretarea din drama din era jazz-ului „Cotton Club”, de Francis Ford Coppola; rolul personajului negativ Mike Figgis din „Afaceri interne”; milionarul romantic Edward Lewis din comedia romantică „Frumuşica/ Pretty Woman”, care i-a adus a doua nominalizare la Globul de Aur. Lor li se adaugă rolurile din drama romantică „Sommersby”, de Jon Amiel, musicalul „Chicago” – pentru care a câştigat un Glob de Aur – şi „Dr. T şi femeile”, un delicat studiu al relaţiilor, regizat de Robert Altman.