Sculptura vie. Pădurea care creşte în mijlocul unui stadion de fotbal din Austria

10 09. 2019, 09:00

În general, stadioanele de fotbal sunt locul în care natura pare a fost scoasă cu totul afară, lasând loc doar omului şi acţiunilor acestuia.  Tituşi, un artist elveţian a reuşit să readucă natura în mijocul unui astfel de stadion, într-un efort de a atrage atenţia asupra încălzirii globale, notează CNN.

Klaus Littmann, un artist din Elveţia, a transformat arena de fotbal din Klagenfurt, un oraş din landul austriac Carinthia, într-o pădure în care pot fi regăsiţi mai bine de 300 de copaci. Opera de artă intitulată „For Forest – The Unending Attraction of Nature” (Pentru Pădure- Atracţia neîntreuptă a naturii”) este deschisă publicului larg din 8 septembrie până la finele lunii octombrie. Vizitatorii acestei „păduri” vor putea să se plimbe printre specii de copaci: arini, salcie albă, carpen, arţar de câmp sau ştejar.

Idea acestei instalaţii artistice a fost propusă în urmă cu mai bine de 30 de ani, de către artistul austriac Max Peintner. Acesta a avut viziunea unei lumi distiopice în care natura va fi restrânsă la spaţii clar delimitate. Aceiaşi ideea etse reluată şi în cadrul instalaţiei artisitice de pe stadionul de fotbal, atrâgând , în acelaşi timp, atenţia asupra încălzirii globale şi a reducerii suprafeţelor împădurite.

Echipa de liga a doua, Austria Klagenfurt, care foloseşte în mod obişnuit stadionul îşi va juca meciurile pe un stadion din apropiere. După sfârşitul expoziţiei, copacii folosiţi vor fi plantaţi într-o zonă publică, aflată în proximitatea stadionului.

Citeşte şi:

Plantarea copacilor poate fi de ajutor împotriva încălzirii globale

Cum ”respiră” pădurea? Un videoclip prezintă un fenomen straniu din Canada – VIDEO

Pădurile neobişnuite ale lumii – FOTO

„Păduri de oraş” vor fi plantate în Paris