Smartphone-ul cu funcţie biometrică va deveni un dispozitiv comun în 2014

11 12. 2013, 12:50

iPhone 5S, lanasat de Apple în septembrie, este primul smartphone echipat cu senzor pentru recunoaşterea amprentei, funcţie care îmbunătăţeşte securitatea şi face mai uşoară utilizarea.

„În total, 74% (din persoanele consultate, n.r.), consideră că smartphone-urile biometrice vor deveni ceva comun anul următor”, se arată în raportul Ericsson, cel mai mare producător din lume de echipamente pentru reţele telecom.

Ericsson a consultat peste 100.000 de persoane din peste 40 de ţări pentru realizarea unui sondaj, pe baza căruia a realizat un raport privind trendurile de consum.

Utilizarea la scară largă a tehnologiilor de recunoaştere biometrică va reprezenta o veste bună pentru producătorii suedezi Fingerprint Cards şi Precise Biometrics, lideri în rândul funizorilor pe această piaţă.

Fingerprint produce senzori, în timp ce Precise Biometrics furnizează software-ul pentru funcţionarea acestora.

Într-un interviu recent pentru Reuters, şeful Fingerprint a declarat că se aşteaptă ca 7-8 dintre cei mai mari producători de smartphone-uri, inclusiv Samsung, să lanseze anul următor telefoane cu această tehnologie.

Sursa: Mediafax