Care este cel mai vechi semn al vieţii omeneşti de pe teritoriul României? Răspunsul îl oferă o expoziţie itinerară fascinantă

12 02. 2014, 12:49

Expoziţia “Descendenţa speciei umane” abordează o tematică unică în România, evoluţia speciei umane. Studiile anatomice faciale sunt prezentate într-o manieră ştiinţifică, având la bază tehnicile utilizate de către criminalistică în reconstrucţia chipului. Exponatele oferă vizitatorului atât o experienţă educaţională, prin intermediul acurateţei ştiinţifice cu care au fost create, cât şi o experienţă emoţională, datorată reprezentării artistice realizată cu măiestrie. 

”În România, publicul nu este prea bine informat cu privire la teoria evoluţiei în general şi a omului în special, prin urmare consider că o astfel de expoziţie este cu adevărat necesară. Am încercat să realizez exponatele într-o manieră cât mai atractivă, pentru a putea reda informaţiile ştiinţifice pe înţelesul publicului larg, fie că vorbim de copii sau adulţi.” a declarat Eduard Olaru. 

În cadrul expoziţiei poate fi admirat cel mai vechi semn al vieţii omeneşti de pe teritoriul României, o urmă de picior al Omului de Neanderthal, ce a fost descoperit în judeţul Alba, în peştera Vârtop. Este vorba despre o amprentă pietrificată, care, după cercetările specialiştilor speologi, s-a dovedit a aparţine unei forme umane care trăia în urmă cu 62.000 de ani. Exponata este imprumutată de la Institutul De Speologie „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca.

Expoziţia a fost adusă la Cluj-Napoca prin intermediul ASUR – Asociaţia Secular-Umanistă din România, care a dorit să marcheze în acest fel 205 ani de la naşterea celebrului naturalist britanic, Charles Darwin, fondatorul teoriei evoluţiei. 

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 12 februarie – 5 martie. Programul de vizitare: marţi – vineri: 10-16, sâmbătă – duminică: 10-14. Preţul unui bilet este de 5 lei pentru adulţi şi 2.5 lei pentru copii, elevi şi studenţi.

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesaţi www.darwinday.ro