De ce ne face bine ciocolata neagră?

22 03. 2014, 00:00

Bacteriile „bune”, benefice, din intestinul uman fermentează anumiţi compuşi din cacao, rezultând substanţe cu acţiune  anti-inflamatoare, care protejează inima şi vasele de sânge.

Cacaoa conţine antioxidanţi din grupa polifenolilor, precum catechina şi epicatechina, precum şi o cantitate mică de fibre alimentare.

Toate aceste componente se digeră şi se asimilează greu de către organismul uman, dar bacteriile din intestin le prelucrează în mod eficient. Ciocolata amăruie, care conţine un procent mai mare de cacao, intensifică acest proces de fermentaţie,  în urma căruia rezultă molecule mai mici, ce pot fi absorbite cu mai multă uşurinţă din intestin, trecând în sânge. 

Graţie activităţii lor anti-inflamatoare, ele  atenuează starea de inflamaţie la nivelul ţesutului cardiovascular, reducând, pe termen lung, riscul de accident vascular.

Cercetările au fost realizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Louisiana, SUA, rezultatele fiind prezentate la întrunirea anuală a Societăţii Americane de Chimie. 

Sursa: Mail Online