Surpriză uriaşă la zoo: un pui a venit pe lume fără ca nimeni să se fi aşteptat. Îngrijitorii spun că părinţii lui ”şi-au făcut de cap fără ştirea lor” (VIDEO)

24 05. 2014, 00:00

În 2012, Leander, un mascul din specia leneşului cu două degete, a fost adus din Germania la Grădina Zoologică din Londra, pentru a se împerechea cu femela Marilyn.

Dar cei doi leneşi nu păreau să-şi dea mare atenţie unul altuia, iar îngrjitorii erau pregătiţi să aibă răbdare: se ştie că, în captivitate, uneori pot trece chiar zece ani până când aceste mamifere să se împerecheze. 

Dar şi leneşii se grăbesc uneori: punând la socoteală o perioadă de gestaţie de 11 luni, rezultă că Leander şi Marilyn n-au avut nevoie decât de cel mult 6 luni pentru a se „decide” să formeze un cuplu. 

Cei de la grădina zoologică, însă, nu au observat niciun semn de apropiere între cele două animale, aşa că e lesne de înţeles surpriza lor când au descoperit existenţa unui pui. 

„Se pare că leneşii noştri cei şmecheri şi-au făcut de cap fără ştirea noastră”, a spus Tegan McPhail, una dintre îngrijitoarele din cadrul grădinii zoologice.

//www.youtube.com/v/mDya3BzMEYY?hl=en_US&version=3&rel=0

Sursa: Mail Online