Noi dezvăluiri despre produsul inovator pregătit de Apple. Cum va arăta smartwatch-ul pe care îl va lansa în toamnă

20 06. 2014, 12:46

Smartwatch-ul Apple va avea peste 10 senzori, inclusiv pentru a monitoriza sănătatea şi activitatea fizică, au spus sursele. Compania americană vrea să răspundă cu produsul său criticilor smartwatch-urilor aflate deja pe piaţă, care afirmă că acestea nu au funcţii semnificativ diferite de un smartophone.

Apple şi-a manifestat interesul pentru monitorizarea stării de sănătate şi a activităţii fizice a consumatorilor în luna mai, când a prezentat o aplicaţie numită Health, care ar trebui să strângă toate datele de acest fel ale utilizatorului într-un singur loc.

Compania nu a prezentat şi un dispozitiv propriu pentru colectarea datelor, alimentând speculaţii că acesta ar urma să fie introdus la o dată ulterioară.

Smartwach-ul ar putea fi lansat începând din octombrie, în timp ce producţia ar trebui să pornească în două sau trei luni, la o fabrică a companiei taiwaneze Quanta Computer, un furnizor al Apple, au spus sursele. Quanta va efectua mai multe probe de producţie în luna iulie.

Smartwatch-ul Apple va avea, probabil, mai multe ecrane, a afirmat una dintre sursele Wall Street Journal. O altă sursă, de la un furnizor de componente, a declarat că livrările sunt estimate la 10-15 milioane de unităţi până la sfârşitul anului.

Surse: Mediafax, WSJ, Reuters