Tot mai multe fenomene meteo extreme au loc în regiune: o tornadă neaşteptată a lovit Istanbulul! (VIDEO)

23 06. 2014, 13:16

Tornada a trecut deasupra Mării Marmara înainte să treacă prin cartierele Pendik şi Tuzla din zona de est a celui mai mare oraş şi port din Turcia. Ulterior, tornada şi-a continuat drumul către provincia Kozaeli.

Tornada a fost însoţită de ploi extrem de puternice, ce au afectat traficul din Istanbul în seara de joi, fără a provoca însă daune materiale.

De regulă, tornadele sunt observate în sudul Turciei, unde climatul este mai arid, însă acest fenomen meteo apare foarte rar în zona de nord a ţării, unde se găseşte Istanbulul, singurul oraş aşezat pe două continente.

Tornada a fost doar cel mai recent exemplu de fenomene meteo extreme ce au lovit regiunea. Istanbulul a suferit o primăvară neobişnuit de uscată, iar la începutul lunii iunie oraşul a fost lovit de ploi extrem de severe, ce au provocat inundaţii în regiune.

Fenomenele meteo extreme au lovit şi Bulgaria, unde inundaţii fără precedent în cartierul Asparuhovo din Varna au produs moartea a cel puţin nouă persoane, inclusiv doi copii, însă bilanţul ar putea să ajungă la 11 morţi.

Tot săptămâna trecută, în România au fost observate două vârtejuri în zona autostrăzii A1.

Surse: RT, Facebook