O fiinţă descoperită în adâncuri a primit numele cântăreţei Jennifer Lopez (FOTO)

17 07. 2014, 12:51

Cântăreaţa, ai cărei părinţi sunt originari din Puerto Rico, l-a inspirat pe biologul Vladimir Pesic, care, alături de colegii lui, a luat decizia ca o nouă specie de căpuşe marine să se numească Litarachna lopezae.

Litarachna lopezae    

„Motivul din spatele acestei alegeri neobişnuite pentru numele unei noi specii este unul foarte simplu: cântecele şi videoclipurile lui J.Lo au menţinut echipa noastră într-o stare permanentă de bună dispoziţie atunci când am realizat acest studiu ştiinţific şi când priveam meciurile de la Cupa Mondială de fotbal 2014”, a declarat Pesic.

Acele căpuşe marine au fost descoperite între anii 2010 şi 2012 la adâncimi mari, într-un recif de corali din Mona Passage, o zonă marină situată între Puerto Rico şi Republica Dominicană.

Jennifer Lopez nu este prima vedetă al cărei nume a fost acordat unor specii de animale. De-a lungul anilor, oamenii de ştiinţă au numit zeci de organisme după diverse celebrităţi, în semn de omagiu adus acestora. Astfel, numele rockerului Mick Jagger a fost acordat unei specii de trilobit, un păianjen a primit numele lui Bono, iar un parazit marin, care trăieşte doar în Marea Caraibilor, a fost numit după Bob Marley.

Surse: Mediafax, The Guardian, AP