Ies la iveală detalii despre noua tabletă pe care Apple o pregăteşte pentru 2015

27 08. 2014, 13:20

Ecranul noului model de iPad ar urma să aibă diagonala de 12,9 inch, în condiţiile în care, în prezent, tabletele de la Apple sunt disponibile în două variante – cu ecran de 9,7 inch sau 7,9 inch.

Compania americană a lucrat aproximativ un an, împreună cu furnizorii săi, pentru a dezvolta noul model de iPad, potrivit aceloraşi surse.

Apple încearcă se înnoiască linia de tablete a companiei, după ce vânzările acestui produs au scăzut în ultimele două trimestre. Motivul declinului este că, în lipsa unor noi modele de tablete, consumatorii s-au orientat către iPhone-uri cu ecrane mai mari.

În acelaşi timp, Apple pregăteşte introducerea pe piaţă a unor versiuni îmbunătăţite ale produselor iPad cu ecran de 9,7 inch şi iPad mini. Acestea urmează să fie disponibile pentru cumpărare la finalul acestui an.

Apple lansează, în 9 septembrie, noul model iPhone 6 care, de asemenea, are un ecran mai mare decât versiunile anterioare. Smartphone-ul, care a intrat în producţie în luna iulie, va fi disponibil în două variante, cu ecran de 4,7 inch sau de 5,5 inch.

Surse: Mediafax, Bloomberg