Bere + biliard = combinaţie excelentă pentru sănătate. De ce spun experţii că trebuie încurajată?

11 10. 2014, 00:00

Studiul a fost realizat în Danemarca, în două centre pentru seniori din Copenhaga, unde aproximativ un bărbat din 15, cu vârste de 70-95 de ani, se întâlneau pentru a jucau biliard de 4 ori pe săptămână.

Biliardul este o activitate uşoară, pe care bărbaţii vârstnici o pot desfăşura timp de ore în şir, repartizând astfel perioadele active pe parcursul unei bune părţi a zilei şi alternăndu-le cu momente pasive, de odihnă; această îndeletnicire măreşte calitatea vieţii pensionarilor, conectându-i la viaţa comunităţii umane locale şi păstrându-i activi din punct de vedere social, spune specialistul.

În acelaşi timp, îi împiedică pe oamenii în vârstă se se gândească întruna la problemele de sănătate pe care le au. 

E important, spune autorul studiului, să nu îi considerăm pe vârstnici ca fiind toţi la fel; activităţi care sunt potrivite pentru unii dintre ei nu sunt bune pentru alţii. 

Oricum, conceptul de „îmbătrânire sănătoasă” trebuie revizuit, iar socializarea prin intermediul unor activităţi uşoare – chiar însoţite de un consum moderat de bere – este benefică pentru sănătatea vârstnicilor, consideră autorul studiului, Aske Lassen, doctorand la Centrul pentru Îmbătrânire Sănătoasă al Universităţii din Copenhaga. 

Sursa: Mail Online