A fost recuperată ultima victimă a naufragiului Costa Concordia, după aproape 3 ani de la tragedie

05 11. 2014, 13:12

Rămăşiţele aparţin unui chelner indian, Russel Rebello, care avea 32 de ani. Muncitorii au găsit trupul lui într-o cabină de pe puntea a opta, prins sub mobila care s-a prăbuşit peste el atunci când vaporul s-a înclinat.

Testul ADN va confirma identitatea victimei, dar lângă rămăşiţele umane a fost găsită o bucată din uniformă, cu ecusonul care avea numele şi fotografia lui Russel.

Familia lui spera că trupul tânărului va fi găsit încă luna iulie, când vaporul a fost dus de la locul naufragiului în portul Genova, pentru a fi dezmembrat.

Costa Concordia a naufragiat pe 13 ianuarie 2012, lângă insula italiană Giglio, după ce căpitanul, Francesco Schetino, a modificat ruta vaporului şi s-a apropiat prea mult de ţărmul stâncos, lovind nişte roci de pe fundul mării.

Vaporul avea la bord 4.229 de persoane, dintre care 32 şi-au pierdut viaţa după ce pachebotul s-a înclinat pe o parte. Numai trupul lui Russel nu fusese găsit până acum.

Căpitanul Schettino este acuzat de omor prin imprudenţă şi abandonare a navei şi ar putea primi chiar şi 20 de ani de închisoare. El va apărea din nou în instanţă în luna decembrie.

Sursa: Discovery News