S-a născut într-o familie săracă, dar acest lucru nu a oprit-o să creeze un imperiu. Moştenirea ei continuă să inspire şi astăzi lumea modei

09 03. 2015, 19:56

Coco Chanel, pe numele ei real Gabrielle Bonheur Chanel, s-a născut într-o familie săracă, în anul 1883. Tatăl său era un vânzător ambulant de ţesături care, după moartea mamei, a trimis-o, alături de surorile ei, să trăiască la un orfelinat de la o mănăstire. Acolo a învăţat să coasă, dar iniţial nu vedea un viitor în această meserie.

La 18 ani, Chanel a părăsit orfelinatul şi a început să cânte în diferite localuri. Astfel a primit numele de Coco, cel mai probabil din cauza melodiilor pe care le cânta cel mai adesea, „Ko Ko Ri Ko” şi „Qui qu’a vu Coco”. Aşa l-a cunoscut pe Etienne Balsan, fost ofiţer francez, moştenitor al unui imperiu textil. Balsan a îndrăgit-o imediat şi femeia a devenit amanta lui. În timpul relaţiei cu acesta, Coco Chanel a început să cocheteze cu designul vestimentar, potrivit Levo.

FOTO: Mediafax Foto/AFP    

FOTO: Mediafax Foto/AFP

Ulterior, l-a cunoscut pe căpitanul Arthur Edward Capel, prieten cu Balsan, şi a reuşit să îl convingă să o ajute cu banii necesari pentru a-şi deschide, în 1910, primul magazin – unul de pălării.

Chanel şi-a extins de-a lungul timpului afacerea şi a angajat un parfumier pentru a obţine un parfum diferit de cele care existau deja pe piaţă. Acesta i-a oferit mai multe mostre, iar femeia l-a ales pe cel cu numărul cinci – cunoscut şi astăzi sub numele de Chanel No. 5 şi comercializat în toată lumea.

Sursă: YouTube

În 1922, fondatorul Galeriilor Lafayette, cu centru comercial francez de lux, şi-a arătat interesul de a introduce la vânzare parfumul Chanel No. 5. Tot el i-a făcut cunoştinţa cu omul de afaceri Pierre Wertheimer. Împreună au bus bazele firmei Parfumes Chanel. Chanel a primit controlul doar asupra 10% din acţiuni, din cauza contractului pe care l-a semnat, care o dezavantaja.

CITEŞTE MAI MULTE PE GANDUL.INFO