Sexul nu mai este tabu nici la 12 ani. Efectele videoclipurilor cu tente sexuale asupra adolescenţilor

20 03. 2015, 18:39

Cercetătorii de la Universitatea din Leuven, Belgia, au realizat un studiu pe 515 copii cu vârste curprinse între 12 şi 15 ani şi au descoperit că băieţii care se uită la astfel de videoclipuri la televizor sunt mai înclinaţi să-şi înceapă viaţa sexuală decât cei care nu urmăresc videoclipurile artiştilor preferaţi.

Acest lucru nu se întâmplă însă şi în cazul fetelor care se uită la videoclipuri.

Cercetătorii cred că acest comportament este influenţat de versurile cu tente sexuale ale cântăreţilor care îi fac pe bărbaţi să pară mai activi din punct de vedere sexual.

Rezultatele studiului au arătat, totodată, că videoclipuri muzicale îi fac pe adolescenţi să supraestimeze activitatea sexuală a prietenilor lor şi să creadă că aceştia ar fi activi din punct de vedere sexual, chiar dacă acest lucru nu este adevărat.

Adolescentele tind să evite videoclipurile muzicale şi cercetătorii sunt de părere că acesta este, de fapt, un mecanism de apărare pe care ele în folosesc fiind sigure că băieţii de vârsta lor sunt activi sexual. Oamenii de ştiinţă cred, totodată, că fetele au un astfel de obicei pentru că încearcă să respingă conţinutul media care le face pe femei să pară obiecte sexuale.

Sursă: Daily Mail