Ce ştiau americanii în 1943 despre personalitatea lui Hitler: „Este imposibil să sperăm la milă sau tratament uman din partea lui”

23 03. 2015, 16:15

Psihologul american Henry Murray a fost desemnat în 1943 de către Biroul de Servicii Strategice, un precursor al serviciilor secrete americane CIA, să studieze personalitatea lui Adolf Hitler, pentru a încerca să prevadă comportamentul său.

În raportul său 229 de pagini, „Personalitatea lui Adolf Hitler,” Murray îl descrie pe Hitler drept un paranoic „incapabil de relaţii umane normale.”

„Este imposibil să sperăm la milă sau tratament uman din partea lui”, a scris Murray.

Studiul enumeră caracteristici ale personalităţii lui Hitler. După o copilărie frustrată, Hitler s-a simţit obligat să-şi exercite poziţia dominantă. Hitler suferea de sentimente de inferioritate intolerabile, rezultate în mare parte din aspectul său mic, fragil şi bolnăvicios din copilărie, potrivit raportului psihologului american.

El a refuzat să meargă la şcoală pentru că îi era ruşine că a fost un elev slab în comparaţie cu colegii săi de clasă. Mama lui l-a liniştit, permiţându-i să renunţe la şcoală.

Din lucrare reiese că Hitler a fost refuzat ca nepotrivit pentru serviciul militar în armata austriacă.

O mare parte din furia lui provine dintr-un sever complex Oedip, arată studiul. Pe când era copil, Hitler a experimentat complexul Oedip – iubirea faţă de mamă şi ură împotriva tatălui – pe care l-a dezvoltat după ce şi-a văzut accidental părinţii săi în timpul unui act sexual, potrivit raportului lui Murray.

Citeşte continuarea şi vezi imagini video în gandul.info.