India a lansat cu succes cinci sateliţi britanici – VIDEO

12 07. 2015, 09:30

This browser does not support the video element.

Racheta purtătoare — un vehicul PSLV de 44,4 metri înălţime şi cu o greutate de 320 de tone — a fost lansată vineri noaptea, de pe o platformă instalată la baza aeriană Sriharikota, în sud-estul ţării, după cum a informat Organizaţia de Cercetare Spaţială din India (Indian Space Research Organization, ISRO).

‘Sateliţii cântăreau în total 1440 de kilograme, ceea ce a făcut ca actuala misiune să aibă cea mai mare greutate dintre lansările comerciale executate până în prezent de India,’, a declarat un reprezentant al ISRO, citat de DPA.

Trei sateliţi sunt de tip DMC3 şi au fiecare câte 447 de kilograme, unul este model CBNT-1, de 91 de kilograme, iar altul, De-OrbitSail, este un nanosatelit de 7 kilograme.

India derulează unul dintre cele mai ambiţioase programe spaţiale din lume şi a lansat peste 100 de misiuni. Cu un buget de 1 miliard de dolari, ISRO, la care lucrează 16.000 de oameni de ştiinţă, a lansat 41 de sateliţi comerciali din 19 ţări începând din 1999. În misiunea precedentă, din iunie, au fost lansaţi sateliţi din Franţa, Germania şi Canada.

Sursa: Agerpres