Un bărbat din Gambia a distribuit pe Facebook o caricatură cu profetul Mahomed. Ce s-a întâmplat după

10 08. 2015, 08:55

Alagie Mam Seye, un şomer în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost plasat joi în arest preventiv la Brikama, în apropierea capitalei, unde va fi judecat luni, a informat această sursă sub protecţia anonimatului.

„El a recunoscut acuzaţiile care i-au fost aduse de poliţie că a vrut să îi rănească pe musulmanii din Gambia” publicând o caricatură a lui Mahomed, a adăugat aceeaşi sursă, potrivit căreia faptele s-au petrecut pe 11 iulie la Lamin, în apropiere de capitală.

„Sunt de acord cu acuzaţiile. Am văzut mesajul pe Facebook şi l-am distribuit, întrebându-mă dacă este adevărat sau nu”, a spus Alagie Mam Seye, conform unor afirmaţii care îi sunt atribuite. Conţinutul caricaturii nu a fost precizat.

Numeroşi musulmani consideră o blasfemie caricaturile cu profetul Mahomed. Gambia este o ţară cu 1,7 milioane de locuitori, dintre care peste 90% sunt musulmani.

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţii presei denunţă frecvent încălcări ale libertăţii de expresie în această ţară vorbitoare de limbă engleză din Africa de Vest, enclavă în teritoriul Senegalului — cu excepţia litoralului atlantic—, şi condusă cu o mână forte, din 1994, de Yahya Jammeh.

Sursa: Agerpres