REŢETA celei mai sănătoase pizza din lume

14 09. 2015, 09:00

Topping: Faptul că pizza are multe ingrediente nu înseamnă că este mai puţin sănătoasă sau că are mai multe calorii. Secretul constă în alegerea ingredientelor astfel încât combinaţia să fie „uşoară”. Rucola, frunze de spanac, broccoli sau avocado, pui la tavă sau jambon şi mirodenii potrivit de puternice precum piperul negru vor fi opţiuni sigure pentru o pizza sănătoasă.

Blatul: Cu cât este blatul mai subţire, cu atât este mai bine pentru menţinerea unei diete echilibrate şi sănătoase. Este important, de asemenea, ca blatul să fie elaborat pe bază de ingrediente integrale.

Brânza: Acest ingredient trebuie să fie ales cu grijă pentru a se asigura o bună digestie. Brânza fără lactoză este o alternativă uşoară, care combate senzaţia de balonare.

Intervalul orar: Oricât de tentantă ar fi pizza pentru o cină târzie, se recomandă să fie consumată mai devreme, datorită hidraţilor de carbon. Cel puţin două ore ar trebui să despartă cina de ora de culcare, pentru ca fiecare ingredient să poată fi digerat în mod adecvat.

Băutura: Unul dintre pericolele tradiţionale este legat de faptul că pizza se consumă împreună cu băuturi carbogazoase şi/sau cu un mare conţinut de zahăr. Cel mai bine ar fi ca pizza să fie însoţită de apă sau de sucuri naturale fără adaos de zahăr.