UIMITOR. Becul care levitează, se învârte şi rezistă 22 de ani. VIDEO

16 10. 2015, 12:49

This browser does not support the video element.

Principiul după care funcţionează este folosit şi pentru încărcarea wireless a altor gadget-uri. Totuşi, Flyte are şi un dezavantaj: consumă mai mult decât un bec clasic.

„Flyte reuşeşte să stea suspendat folosind reacţia numită levitaţie magnetică. Un magnet este incorporat în capacul de jos care îi permite să-l ridice în aer prin forţa emanată de la bază. Puterea este transferată wireless de la bază la bec cu o tehnologie numită inducţie”, explică americanul Simon Morris, inventatorul acestui bec.

Transferul de curent electric fără fir a fost inventat de Nikola Tesla încă din secolul trecut, dar abia în ultimii ani acest sistem a fost implementat pe scară largă.

Flyte are o durată de viaţă de 22 de ani, lucru care se datorează sistemului de lumini cu LED-uri. LED-urile au un consum redus de energie şi o rezistenţă mai mare faţă de cele pe filament.

Simon Morris a declarat că becul clasic nu s-a schimbat în ultimii 135 de ani şi a vrut să creeze ceva care ar putea revoluţiona sistemul de iluminat.

Sursa: Mail Online