Sexul cu roboţi, realitate până în 2050. Cea mai mare conferinţă despre subiect, anulată de frică

29 10. 2015, 00:00

Evenimentul urma să fie ţinut în Malaezia de pe 16 până pe 19 noiembrie, însă autorităţile locale l-au considerat ilegal, din moment ce contravine valorilor conservatoare ale ţării.

Khalid Abu Bakar, inspector general al poliţiei din Malaezia, a spus că o astfel de conferinţă nu poate fi ţinută şi că dacă se merge înainte, se vor lua măsuri legale. De asemenea, şeful poliţiei crede că nu e nimic ştiinţific în ceea ce priveşte sexul cu roboţi.

Organizatorii au anulat evenimentul şi au postat următorul mesaj: ”Din cauza unor circumstanţe pe care nu le putem controla, cel de-al doilea congres Dragoste şi Sex cu Roboţi va fi amânat până în 2016”, menţionând că viitoarea conferinţă nu va mai fi organizată în Malaezia.

Conferinţa s-a născut din ideea lui David Levy, autorul Love and Sex with Robots, şi a lui Adrian Cheok, specialist în interfeţele om-computer. După ce au descoperit că au acest interes comun, au decis să organizeze anul trecut prima conferinţă împreună, în Portugalia, iar evenimentul a atras mai mult de 40 de participanţi, care şi-au prezentat studiile asupra delicatului subiect.

Citeşte aici continuarea!