Povestea de dragoste emoţionantă ce s-a născut într-un sat din Bulgaria în urma tragediei Titanicului

17 01. 2016, 14:00

Astăzi, această localitate este aproape nepopulată. Puţinii săi locuitori sunt marcaţi de un eveniment petrecut la nivel mondial şi poartă amprenta acestuia de un secol – scufundarea Titanicului.

Pe vasul scufundat în anul 1912 se aflau opt bărbaţi din satul bulgăresc. Plecaseră cu speranţa de a le asigura un viitor mai bun copiilor lor. Doi dintre aceştia, Lazar Minkov şi Peio Koicev îşi lăsaseră acasă soţiile însărcinate.

Din puţinul pe care îl strânseseră, găsiseră bani pentru a-şi cumpăra bilet pe Titanic, în aventura vieţii lor care le-a adus şi sfârşitul.

Amândoi şi-au pierdut viaţa în cel mai cumplit dezastru maritim de până acum. Singurul lor vis era să agonisească bani, să-şi cumpere pământuri pe care să le muncească şi să le lase urmaşilor.

Pământul era nepreţuit pentru ei. Curând după moartea lor, s-au născut şi cei doi copii. Un băiat şi o fată.

Copiii celor doi prieteni au făcut o pasiune unul pentru celălalt şi s-au logodit. Mai târziu s-au căsătorit, având o poveste de dragoste foarte frumoasă, care a dăinuit de-a lungul anilor, poate şi uniţi de tragedia care le-a cutremurat familiile.