De ce închidem ochii atunci când ne sărutăm. Explicaţia dată de cercetătorii britanici

28 03. 2016, 14:00
A închide ochii în timpul unui sărut pasional a fost multă vreme ca un simbol al iubirii adevărate, dar acum oamenii de ştiinţă au venit cu o explicaţie clinică pentru acasta. Astfel, cercetătorii au descoperit că creierul este în imposibilitatea de a procesa datele vizuale în acelaşi timp cu senzaţiile trimise către ele  de pe buzele şi limba celor care se sărută.
 
„Conştientizarea tactilă depinde de nivelul perceptual îngreunat de o temă vizuală concurentă”, au afirmat cercetătoarele Polly Dalton şi Sandra Murphy în studiul publicat în ‘Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance’.
 
Concluziile studiului au arătat că atunci când ne concentrăm  puternic pe ceea ce vedem „reducem starea noastră de conştienţă asupra stimulilor altor simţuri”, a explicat Dalton. Specialistul a mai adugat  că foarte important a fost  pentru participanţii la teste să fie conştienţi de aceste efecte, deoarece alertele auditive şi tactile sunt adesea folosite în situaţii de solicitare vizuală ridicată, precum conducerea unui autovehicul sau a unei aeronave în zbor.
 
Autoarele studiului nu au implicat în cercetarea lor oameni care se sărută, dar i-au determinat pe participanţii la studiu să-şi îndepliniească sarcinile vizuale concomitent cu încercarea de a detecta ceva ce le atinge mâinile.
 
Citeşte continuarea pe gandul.info.
 
Vă mai recomandăm şi: De ce ne arde în gât atunci când consumăm alcool?
 
                                 Fiecare dintre noi este purtător al genelor de autism.”RISCUL există în noi toţi” – VIDEO
 
                                 Alergiile de primăvară. Care sunt cele mai frecvente simptome şi cum le tratezi