Pericolul din cele mai folosite produse. Care sunt chimicalele care pot creşte riscul de cancer la sân

10 04. 2016, 17:30

Cercetătorii de la Universitatea Tufts (SUA) au efectuat teste pe fătul rozătoarelor în privinţa efectelor expunerii lor la BPA. Ei au observat că BPA modifică în mod direct glanda mamară: în funcţie de diferitele doze ale BPA s-a observat o creştere mai rapidă a glandei mamare la rozătoare. Această modificare măreşte riscul de cancer la sân, avertizează cercetătorii americani.

„Ştim că expunerea în uter la perturbatori endocrinieni, cum este BPA, poate fi un factor responsabil pentru creşterea incidenţei cancerului sânului la femei”, a declarat Lucia Speroni, cercetător asociat la Soto-Sonnenschein laborator din cadrul Universităţii de medicină Tufts din Boston. 

Studiul a stabilit o legătură între expunerea la BPA cu nenumărate efecte adverse asupra oamenilor şi arată că poate ameninţa dezvoltarea fătului.

Bisfenol A este prezent într-un număr imens de produse din plastic, de unde si pericolul unei expuneri inconştiente la acestă substanţă. Rolul ei este de a face plasticul rezistent şi incasabil. Se gaseşte în plasticul din care sunt făcute sticlele pentru apă minerală, dar şi în pelicula de material plastic care căptuşeşte cutiile metalice de conserve şi dozele de băuturi răcoritoare.

Citeşte în continuare pe Csid.ro.