Cum arată cele mai înfricoşătoare poduri din lume – FOTO

11 04. 2016, 19:00
1. Langkawi Sky Bridge, Malaezia
 
Acest pod pietonal, care înconjoară muntele Gunung Mat Chinchang, are 125 de metri lungime şi oferă o panoramă de 360 de grade a insulelor Langawi. Sky Bridge, la care nu se poate ajunge decât cu telecabina, se află la o altitudine de 600 de metri şi are o lăţime de doar 2 metri. Este un pod relativ nou, care a fost deschis pentru public în anul 2005.
 
Langkawi Sky Bridge, Malaezia (Foto.raredelights.com)
 
2. Puente de Ojuela, Mexic
 
Podul suspendat din localitatea mexicană este singura structură încă funcţională din Ojuela. Aşezarea a devenit un oraş-fantomă la începutul secolului trecut după epuizarea resurselor de minereu şi închiderea minelor. Construcţia originală a fost proiectată de fraţii Roebling, care au conceput şi podul Brooklin. Punete de Ojuela, care are o lungime de 300 de metri, a fost restaurat şi deschis pentru public, în special ca o atracţie turistică, în anul 1991.
 
Puente de Ojuela, Mexic (Foto:wowamazing.com)
 
3. Sidu River Bridge, China
 
Construcţia, care străbate munţii din bazinul Sichuan peste valea râului Sidu, deţine recordul pentru podul aflat la cea mai mare înălţime. Sidu River Bridge are o lungime de 1.2 kilometri şi este suspendat la 496 de metri deasupra prăpastiei. A fost deschis traficului în 2009, când a devenit cea mai înaltă structură de acest gen din lume, depăşind Royal Gorge Bridge şi Beipanjiang River Bridge.
 
Sidu River Bridge, China (Foto:slate.com)
 
Citeşte continuarea pe gandul.info
 
Vă mai recomandăm şi: Ţara foarte săracă în care fiecare vineri a fost declarată zi de sărbătoare, iar cetăţenilor li s-a interzis să muncească
  
                                 Modelele climatice existente amplifică puterea de răcire a norilor, afirmă cercetătorii. „În loc de disperare, trebuie să înceapă acţiunea”
          
                                 Vânători din Florida au prins un aligator de dimensiuni URIAŞE. ”Este cel mai mare pe care l-am ucis vreodată în sălbăticie” – FOTO+ VIDEO