8 lucruri neaşteptate care ţi-ar putea cauza dureri de cap

15 04. 2016, 16:00

Dar,  alte dăţi te simţi ca şi cum ai fi fost lovită cu un ciocan şi nu ai nici cea mai mică idee care ar putea fi cauza.

Iată 8 cauze neaşteptate ale durerilor de cap pe care poţi încerca să le eviţi.

1. Consumi prea mulţi sulfiţi

Alimentele afumate, murate sau confiate cum ar fi mezelurile sau brânzetutile conţin de multe ori sulfiţi care pot dilata vasele sangvine şi cauza dureri de cap. Pentru a identifica alimentele  problematice încearcă să ţii un jurnal alimentar pentru câteva zile.

2. Nu bei suficientă apă

Chiar dacă petreci toată ziua la birou poţi fi deshidratată. Deshidratarea poate duce a dureri groaznice de cap (pe lângă stări de greaţă şi dureri musculare). Cea  mai simplă soluţie? Încearcă să ai tot timpul lângă tine o sticlă de apă şi bea pe parcursul zilei.

3. Îţi forţezi ochii

Pentru început – când ai fost ultima dată la un control oftalmologic? Dacă îţi forţezi ochii când citeşti sau lucrezi, ia în calcul o vizită la doctor. În momentul în care îţi suprasoliciţi ochii sau ai dificultăţi în a vedea obiectele aflate la distanta se crează tensiune în jurul ochilor şi a frunţii ce poate conduce la dureri de cap.

4. Lucrezi prea mult la computer

Privitul unui ecran luminos zi de zi pune o tensiune imensă pe ochii tăi şi, în consecinţă, pe cap. Încearcă să iei pauze cât  mai des pentru a-ţi odihni ochii. Un alt lucru pe care l-ai putea face este să ai un protector de ecran care îţi protejeze vederea.

Citeşte continuarea în CSID!