Metodele dovedite ştiinţific prin care părinţii îşi pot creşte copiii în cel mai productiv mod. Aceştia pot deveni genii la maturitate

10 09. 2016, 16:00

Study of Mathematically Precocious Youth (SMPY) a ajuns la cel de-al 45-lea an, acesta urmăreşte cariera şi succesul a peste 5.000 de indivizi, începând din momentul  copilăriei sau al adolescenţei. 

Studiul este cea mai bună cale prin care lumea poate înţelege cum să-şi crească copiii pentru a-şi dezvolta intelectul. S-au realizat sute de studii academice, însă acesta poate detecta, în particular, copiii care pot deveni experţi în ştiinţă, tehnologie, matematică sau inginerie.

Conform studiilor SMPY, un copil poate fi crescut să devină geniu. Totul începe în momentul conceperii sau naşterii. Inteligenţa inerentă este mult mai importantă decât practica repetitivă. Abilităţile cognitive timpurii au un efect mult mai puternic atunci când ne dorim să avem succes într-un domeniu.

Printre factorii care îţi pot tranforma copilul în geniu se numără iubirea părinţilor, suportul şi cooperarea cu acesta în timpul vârstei pre-şcolare. Un alt factor care ar favoriza dezvoltarea intelectului sunt jocurile video, acestea pot îmbunătăţi funcţiile cognitive.

Descoperirile contrazic sistemul educaţional vestic pentru care prioritar este îmbunătăţirea abilităţilor copiilor care sunt mediocri, decât dezvoltarea celor care au potenţial.

Testele standardizate au fost o metodă comună utilizată de iniţiatori pentru a identifica potenţialii copii intelectuali. Programul derulat în parteneriat cu Universitatea John Hopkins, i-a admis pe cei care au luat punctaj maxim la examenul de admitere pentru universitate. Printre ei se numără Mark Zuckerberg, Lady Gaga şi co-fondatorul Google, Sergey  Brin. 

Iniţiative precum SMPY au fost deseori criticate deoarece ar pune prea multă presiune pe copiii dotaţi. Unele persoane consideră că cei mai puţin inteligenţi vor fi ignoraţi de asemenea iniţiative. De asemenea, etichetarea copilului ca ,,deştept” l-ar putea face să nu mai înveţe.

Sursa:  IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce riscă un copil forţat de părinţi să înveţe excesiv
 
Acest copil a ajuns să aibă la degetul mic întregul destin al Rusiei
 
Copilul cu trei părinţi, pe cale de a „se naşte” în Marea Britanie. ”Ne-am pornit pe o cale periculoasă. Ne jucăm de-a Dumnezeu”
 
Cum poate influenţa comportamentul părinţilor apariţia bâlbâismului la copii?