Cel mai MARE ceas din lume. 14 camioane s-au învârtit continuu timp de 24 de ore, pentru a indica ora exactă

27 09. 2016, 09:14

Ceasul uriaş a început să ,,funcţioneze” la începutul săptămânii trecute şi a funcţionat non-stop timp de 24 de ore. ,,Camioanele sunt imense, sunt maşini foarte puternice, de asemenea sunt concepute ca instrumente rafinate. Precum un ceas,” explică Staffan Arvas, directorul de marketing al companiei suedeze care a iniţiat proiectul.

,,Fiecare camion a trebuit optimizat pentru a-şi îndeplini sarcina sa în cadrul ceasului, sistemul de monitorizare în timp real a făcut acest lucru posibil,” a adăugat el. Pentru a crea un ceas gigantic funcţional, camioanele trebuiau să se învârte într-un cerc perfect la fiecare 60 de secunde, timp de 24 de ore.

Camionul din interior trebuia să-şi păstreze viteza constantă de 13km/h în timp ce camioanele din exterior trebuiau să-şi menţină viteza constantă de 53km/h. Ceasul s-a întins pe 70.000 de metri pătraţi.

O echipă a monitorizat dintr-un turn de control întreaga acţiune, pentru a evita opririle neaşteptate. Neobişnuitul ceas a fost filmat cu ajutorul a cinci camere astfel, privitorii puteau vizualiza activitatea din cinci unghiuri diferite.

Elin Engstrom a fost unul dintre şoferii de tir care au jucat un rol, camioanele fiind nevoite să îl urmeze ,,Cea mai mare provocare a fost precizia şi punctualitatea pe termen lung”.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cel mai rapid camion din lume. A depăşit două recorduri mondiale. Are 2.400 de cai putere şi 6000 Nm – VIDEO
 
Cum arată camionul care poate fi asamblat acasă
 
Nikola One, camionul cu motor hibrid capabil să parcurgă distanţe de până la 2000 km fără a fi realimentat – FOTO
 
Un şofer chinez a condus trei camioane încărcate unul peste celălalt. Ce s-a întâmplat când l-a oprit poliţia