Uraganul Matthew a adus la suprafaţă artefacte misterioase din timpul Războiului Civil American

12 10. 2016, 09:00

Pentru ca acestea să fie îndepărtate din acel loc în scopul cercetării, celor de la faţa locului le-a fost extrem de greu să le mânuiască şi transportul în sine a reprezentat o problemă, aceştia aşteptând 6 ore pentru a avea un spaţiu necesar detonării.

Zona în care au fost scose la suprafaţă aceste ghiulele se află la doar 20 de kilometri de fortăreaţa Sumter din Charleston, locul în care s-au tras primele focuri de armă ale Războiului Civil, pe 12 aprilie 1861. Acest teritoriu de 18 km al Insulei Folly a fost o fortăreaţă, aşa că descoperirile din această zonă nu sunt un lucru demn de mirare.

O descoperire stranie ce a avut loc în anul 1987 a fost reprezentată de corpurile a 14 soldaţi ce au aparţinut Regimentului 55 Massachussets, cărora le lipsea capul, cu toate că nu prezentau alte urme de violenţă, ceea ce s-a întâmplat cu aceştia rămânând un mister.

Sursa: Science Alert

Citeşte şi:

Descoperire inedită pe insula japoneză Okinawa: Monede romane printre ruinele unui castel medieval

O nouă descoperire impresionantă pe epava unde acum 116 ani s-a găsit celebrul mecanism Antikythera. ,,Este neobişnuit să descoperi asta”

Arheologii au făcut publice imagini cu un mozaic unic în lume. L-ar putea înfăţişa pe unul dintre cei mai importanţi lideri din istorie – FOTO