Adulţii ar putea învăţa din nou la fel de uşor precum copiii. Metoda descoperită de cercetători

24 10. 2016, 09:00

Copiii şi adolescenţii sunt capabili să deprindă anumite abilităţi mult mai rapid faţă de majoritatea adulţilor. În perspectivă, afirmaţia are sens deoarece creierul tânăr este mult mai maleabil. Însă, cu cât îmbătrâneşte, creierul îşi pierde din elasticitate. Creierul şi personalitatea sunt mult mai stabile fiind greu de schimbat. 

Într-o lume modernă care este în continuă schimbare, adulţii trebuie să înveţe continuu noi tehnici şi abilităţi. Cercetătorii investighează noi metode prin care să reconstruiască elasticitatea creierului tânăr, dar în cazul adulţilor, afirmă Richard Freidman, profesor în psihiatrie şi director al Weill Cornell Medical Center (SUA). 

Redobândirea maleabilităţii 

În cadrul unui experiment, experţii au administrat antidepresivul Valproat către un grup mic de 24 de participanţi. Prin intermediul acestui medicament se doreşte sporirea şanselor de a învăţa să identifice anumite frecvenţe muzicale. Aceştia au fost comparaţi cu un grup de bărbaţi cărora li s-au oferit medicamente placebo. 

Testul prin intermediul căruia pot afla dacă oamenii au dobândit abilitatea de recunoaştere a unor frecvenţe muzicale este foarte bun şi pentru a evalua cât de maleabil este creierul deoarece abilitatea pare în strânsă legătură cu ,,perioada critică pentru învăţat”.

Creierul este un organ incredibil de complex, deseori este descris ca fiind ,,cel mai complex obiect din întregul univers”. Medicamentele, antidepresive sau psihedelice, pot provoca schimbări pe termen lung. 

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Copiii au capacitatea de a învăţa singuri! Cum îi putem ajuta să îşi îmbunătăţească acest atu?
 
Cum poţi învăţa mai uşor? Cercetătorii au realizat o listă cu sfaturi pentru asimilarea noilor informaţii. Sunt valabile pentru copii, dar şi pentru adulţi
 
5 lucruri pe care le-am învăţat greşit la şcoală. Care sunt, de fapt, culorile primare
 
Oamenii de ştiinţă au descoperit strategia care te poate ajuta să înveţi orice mai repede decât de obicei