Chipul lui a ajuns un meme distribuit de mii de oameni. Acum îi poate ajuta pe copiii dintr-un sat din Africa să meargă la şcoală

30 10. 2016, 17:30

Jake a devenit unul dintre cei mai faimoşi elevi de pe continentul african. Totul a pornit de la o fotografie cu micuţul care a fost distribuită în întreaga lume.

El a fost asociat cu diferite figuri, de la un instructor auto morocănos la un agent de securitate intangibil. 

Dincolo de faima sa, Jake trăieşte într-un sat din estul Ghanei şi habar nu are că a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume. 

Până de curând, nici măcar omul care i-a făcut acea fotografie nu a ştiut despre succesul pe care aceasta l-a avut. Cameramanul Carlos Cortes a pornit anul trecut într-o călătorie în Ghana pentru a face un documentar despre artistul ghanez Solomon Adufah, care s-a întors în ţara sa natală după ce a trăit o perioadă în Statele Unite.  

Fotografia pe care i-a făcut-o lui Jake a fost una dintre sutele pe care Cortes le-a făcut în timpul acestei călătorii. 

„L-am fotografiat pe Jame în timp ce învăţa. El are o figură meditativă”, a spus Carlos. 

Micuţul ghanez a ajuns celebru după ce Solomon Adufah a distribuit fotografia cu el pe contul său de Instagram. 

Faima lui Jake ar putea fi salvarea pe care o aşteaptă satul lui natal. Copilul ar putea oferi lărgirea şanselor la educaţie pe care le au copiii în Africa. În prezent, ţările africane se confruntă cu nenumărate probleme legate de aceast aspect. 

Toate acestea după ce Adufah a lansat o campanie de strângere de fonduri, cu speranţa că Jake va reuşi să îi inspire pe oameni să doneze pentru a-l ajuta să înveţe în continuare atât pe el, cât şi pe restul copiilor din satul lui natal. 

În 24 de ore s-au strâns nu mai puţin de 2000 de dolari, reprezentând 10% din suma pe care îşi doreşte să o strângă. 

Sursa: Gândul