Somnul înaintea unui examen este la fel de benefic precum învăţatul intens

18 11. 2016, 09:00

Echipa de cercetători din cadrul Duke-NUS Medical School (SUA) a realizat teste la care au participat 72 de voluntari, studenţi care au asistat la la prezentarea a 12 specii de furnici şi crabi. Participanţii au fost rugaţi să reţină toate detaliile despre animale, inclusiv ce mâncau sau ce obiceiuri aveau.

După 80 de minute, studenţilor le-au fost oferite 80 de minute, timp în care fie puteau privi un film, dormi sau recapitula informaţiile. După acest timp au mai avut la dispoziţie 80 de minute pentru a învăţa. Apoi au fost aşezaţi într-o cameră de examen unde au răspuns la 360 de întrebări despre furnici şi crabi.

Beneficiile pe termen lung

,,Grupul care a dormit a obţinut cel mai bun punctaj” a declarat Cousins, unul dintre cercetători. 

Cousins şi colegii săi au chemat din nou voluntarii pentru un nou test, după o săptămână. Cei care au ales să doarmă au obţinut din nou cel mai bun rezultat. În timp ce persoanele care au învăţat în cele 80 de minute i-au subclasat pe cei care au privit un film, aceştia ieşind pe ultimul loc. Până când cercetătorii vor realiza teste mai amănunţite, somnul înaintea unui examen pare mult mai benefic decât tocitul.

Sursa: New Scientist

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai bune metode de învăţare
 
Pe multe le-ai învăţat la şcoală, dar GREŞIT. Top 5 MARI fapte istorice care nu sunt adevărate
 
Cum poţi învăţa mai uşor? Cercetătorii au realizat o listă cu sfaturi pentru asimilarea noilor informaţii. Sunt valabile pentru copii, dar şi pentru adulţi
 
Adulţii ar putea învăţa din nou la fel de uşor precum copiii. Metoda descoperită de cercetători