Pericolul din spatele îndepărtării părului pubian descoperit de cercetători

10 12. 2016, 00:09

Printre altele, experţii afirmă că persoanele care îndepărtează părul pubian tind să fie mai tinere şi mult mai active sexual şi au avut mai mulţi parteneri în timpul vieţii. 

Studiul a analizat 7.580 de persoane (55% bărbaţi şi 44% femei) cu vârstă între 18 şi 65 din Statele Unite ale Americii. Descoperire a fost publicată în revista British Medical.  În jur de 75% au afirmat că îşi îndepărtează părul pubian înainte de o relaţie sexuală, procentajul fiind mult mai mare în cazul femeilor faţă de cel al bărbaţilor (84% femei şi 66% bărbaţi)

Aproape 42% dintre cei intervievaţi au afirmat că îndepărtează părul pubian cu ajutorul unui aparat electric de ras, 61% dintre femei au declarat că preferă un aparat de ras manual. Aproximativ 25% dintre bărbaţi şi femei au declarat că utilizează foarfeca. 

În total, 13 persoane din cadrul studiului au declarat că au avut herpes, virusul papilloma activ, sifilis, molluscum, gonoree, chlamydia, HIV şi păduchi pubieni. Persoanele care îşi îndepărtau părul foarte des au declarat că au avut un număr mai mare de parteneri sexuali. Persoanele din cadrul studiului au cu 80% mai multe şanse de a contacta o boală cu transmitere sexuală.

Sursă: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

De ce au oamenii păr pubian? Cercetătorii au diferite explicaţii
 
Opt lucruri pe care nu le ştiai despre femei. Care este cel mai mare număr de orgasme pe care îl pot obţine într-o oră
 
Prima şcoală de SEX. Aici, studenţii vor învăţa practic şi teoretic tainele iubirii
 
Care sunt cele mai populare fantezii sexuale? Rezultatul i-a surprins pe cercetători