În prosopul de baie se află milioane de bacterii. Cât de des ar trebui schimbat?

06 01. 2017, 09:13

Majoritatea germenilor provin din toaletă, aceştia se ascund în fibrele moi şi umede ale prosopului de baie. Expertul în igienă Philip Tiierno recomandă spălarea prosoapelor după a treia utilizare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor.

Acesta poate fi utlizat a doua oară doar dacă a fost uscat între utilizări, spune profesorul Tierno, microbiolog din cadrul Universităţii din New York. 

,,Ideea centrală este să fim prudenţi şi conştienţi. Dacă din prosop provin mirosuri, oricare ar fi acestea înseamnă că în interior se află microbi care se dezvoltă, aşadar acesta ar trebui spălat,” spune Tierno. 

Persoanele care utilizează la comun acelaşi prosop sunt mult mai susceptibile la infecţii. Deoarece persoanele care împart acelaşi prosop pot intra în contact cu organisme cu care corpul nu este obişnuit. Printre aceştia se numără ,,stafilococul auriu” care poate da naştere unor infecţii.  

Prosoapele de baie susţin viaţa microbilor deoarece conţin apă, temperatura din interiorul lor este caldă, este prezent oxigenul, în interiorul său pH-ul este neutru, iar bucăţile de piele moartă de pe corpul uman servesc drept hrană pentru formele de viaţă instalate aici. În timp ce utilizăm prosopul pentru curăţarea corpului, microbii de pe acesta se impregnează pe prosop. 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Locul prin care pătrund cele mai multe bacterii în organism
 
Mii de specii de bacterii se adăpostesc în locuinţele noastre
 
Virusuri şi bacterii periculoase despre care omenirea credea că sunt eradicate revin la viaţă
 
Bacteriile din flora intestinală joacă un rol important în dezvoltarea bolii Parkinson