Oraşul fantomă în care nu locuieşte nimeni deşi luminile sunt aprinse, pomii sunt îngrijiţi şi există restaurante, centre comerciale şi bănci – Galerie Foto

28 01. 2017, 09:00

Din 1982, oraşul Kitsault este nelocuit, însă iluminatul public este mereu deschis, iar pomii sunt mereu aranjaţi, iar peluzele sunt tunse. În oraş există centre comerciale, restaurante, bănci, baruri şi teatre

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Kitsault se află la graniţa Canadei cu Alaska şi a devenit oraş în anul 1979 când, în zonă, s-au stabilit lucrătorii din mine.  Datorită extracţiilor de molibden, în zonă s-au mutat 1.200 de rezidenţi. Zona era cunoscută pentru mineritul metalelor preţioase şi semipreţioase precum argintul, zincul şi cuprul. La sfârşitul  anului 1970, exploatările s-au oprit, iar profiturile au scăzut. 

Planul de construcţie al oraşului a atras în zonă meşteri, ingineri şi investitori. Au fost construite peste 100 de case, duplexuri şi 7 blocuri cu aproximativ 200 de apartamente. De asemenea, în oraş a fost construit un spital modern, un centru comercial, restaurante, bănci, piscine, librării şi teatre. 

La 18 luni după ce primele familii s-au mutat în locuinţe, piaţa de molibden a căzut, mina s-a închis şi oamenii au început să plece din oraş. 

În 2005, antreprenorul Krishnan Suthanthiran a cumpărat oraşul pentru 7 milioane de dolari şi a început să investească bani în întreţinerea lui. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Cel mai neobişnuit oraş din lume
 
Care este cel mai ateu oraş din lume?
 
Bunele maniere se respectă şi în noaptea de Revelion. Câteva sugestii pentru a nu părea un primitiv
 
LOCUINŢELE viitorului: Cum vor arăta clădirile subacvatice, construite din deşeuri – GALERIE FOTO