Cât de nocive sunt ecranele tactile asupra copiilor mici. Cum le afectează somnul. STUDIU

20 04. 2017, 16:00

La studiu au participat 715 părinţi, care au monitorizat somnul copiilor. S-a aflat că fiecare oră în care un copil se joacă cu un smartphone sau tabletă înseamnă, în medie, o scădere a duratei somnului cu 15,6 minute. Pe noapte media ajunge la 26,4 minute.

Totuşi, cercetările sunt abia la început, iar oamenii de ştiinţă evită să recomande eliminarea totală a smartphone-urilor din portofoliul de jucării al copiilor foarte mici. Aceştia dorm, în medie, 10-12 ore pe zi, iar câteva minute de somn în plus sau minus nu ar trebuie să-i afecteze. „Este prea devreme să facem proclamaţii”, a declarat Dr. Tim Smith, liderul echipei care a realizat studiul.

Copiii monitorizaţi s-au jucat, în medie, 25 de minute cu smartphone-uri sau tablete, iar timpul petrecut dormind s-a redus, tot în medie, cu 6 minute.

Un alt studiu, realizat de aceeaşi echipă, a arătat că dispzotivele cu ecrane tactile aduc şi beneficii atunci când sunt folosite de copii. Acestea accelerează dezvoltarea psiho-motorie a acestora.

Citeşte în continuare pe Go4it.