Aparatul de fotografiat va fi în curând istorie Noua tehnologie care l-ar putea înlocui

27 04. 2017, 13:00
De aceea, deşi două telefoane au obiective cu o performanţă asemănătoare, imaginile sunt diferite. Totul ţine de procesarea imaginilor de către software-ul telefonului, scrie Business Magazin.
 
De aceea se vorbeşte tot mai mult de aşa numită fotografie computaţională, procedeu prin care se colectează date din imagini sau de la senzori de imagini apoi se aplică anumiţi algoritmi pentru a produce o fotografie care altfel ar fi fost imposibil de realizat în mod tradiţional. Cu datele adunate din imagini se pot produce fotografii HDR (high-dynamic range) impresionante. Acest procedeu este din ce în ce mai prezent în smartphone-uri, majoritatea telefoanelor având posibilitatea de a realiza fotografii HDR. Recent, anumite telefoane Android şi iPhone 7 Plus, utilizează două camere pentru a surprinde o imagine astfel, combinând datele obţinute pentru a realiza imaginea.
 
Acum smartphone-urile reprezintă cea mai mare platformă pentru fotografie, în condiţiile în care 40 de milioane de fotografii sunt încărcate pe Instagram în fiecare zi. Drept consecinţă, piaţa camerelor de fotografiat compacte scade vertiginos. Asociaţia Camerelor şi Produselor de Fotografiat (CIPA) a realizat despre ce s-a întâmplat pe piaţa de profil în 2016 şi este evident că apetitul pentru smartphone-uri explodează, în timp ce vânzările de camere compacte scad tot mai mult.
 
Citeşte continuarea articolului pe Business Magazin.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
Sony a inventat aparatul foto manual
 
Imagini incredibile din Bucureştiul anului 1978. O galerie FOTO inedită pentru o Românie comunistă
 
Un nou tip de lentile ultra-subţiri ar putea îmbunătăţi substanţial camerele foto pentru smartphone
 
Singurul aparat foto care a ajuns pe Lună şi a fost readus pe Terra, vândut cu 550.000 de euro