NASA nu va lansa oameni în spaţiu în timpul primului mandat al lui Donald Trump

18 05. 2017, 09:19

În prezent, agenţia dezoltă rachetele Space Lauch System care vor fi utilizate pentru transportarea astronauţilor pe Marte, informează IFL Science. 

În 2019, NASA doreşte să lanseze racheta în 2019 alături de o navă spaţială Orion fără echipaj. Proiectul Exploration Mission 1 (EM-1) va consta într-o călătorie de trei săptămâni în jurul Lunii. Un zbor cu echipaj la bord este programat pentru anul 2021. 

Administraţia lui Donald Trump însă a întrebat membrii agenţiei spaţiale dacă prima misiune ar putea include echipaj uman. Membrii NASA au analizat cererea, dar răspunsul lor a fost negativ. ,,După ce am evaluat costurile, riscurile şi factorii tehnici ai unui proiect atât de amplu, am decis că este dificil să transportăm echipaj uman în spaţiu în timpul primei misiuni,” a declarat administratorul interimar al NASA, Robert Lightfoot. 

În cadrul unei conferinţe de presă, Lighfoot a afirmat că pentru transportul a două persoane în timpul misiunii EM-1 ar fi necesari între 600 şi 900 de milioane de dolari. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Alte două piese IMPORTANTE ale telescopului spaţial James Webb, realizate cu ajutorul Airbus, au fost trimise către NASA
 
NASA a publicat imagini UIMITOARE cu furtunile hexagonale de pe Saturn – FOTO
 
Astronomii au descoperit un ”tsunami” pe cer de două ori mai mare decât galaxia noastră
 
Imaginile NASA ale craterului Batagaika din Siberia scot la iveală un lucru extrem de îngrijorător – FOTO