Legătura dintre kilogramele în plus şi cancerul de sân: „Reducerea grăsimii corporale este foarte importantă”

23 05. 2017, 17:30

Studiul, publicat în revista Endocrine-Related Cancer, arată că numărul markerilor care indică riscul crescut de apariţie a cancerului la sân în rândul femeilor intrate la menopauză care au scăpat de grăsimea din tot corpul a scăzut, mai mult decât atunci când femeile au scăpat doar de grăsimea abdominală, scrie Gândul

Aceste rezultate evidenţiază importanţa menţinerii unei grăutăţi corporale normale, iar femeile supraponderale ar trebui să acorde o mai mare importanţă dietei şi exerciţiilor fizice. 

Grăsimea corporală este cunoscută drept un factor care creşte riscul de apariţie a cancerului la sân în perioada postmenopauză. Totuşi, până în prezent, acest risc a fost asociat grăsimii acumulate în zona abdominală. Acesteia i-au fost atribuite şi riscurile dezvoltării altor afecţiuni, cum ar fi bolile cardiovasculate, diabetul de tip 2 sau cancerul colorectal. 

Nivelul crescut al unor markeri sanguini, incluzând hormonii sexuali şi leptina, dar şi factorii inflamatori, au fost asociaţi riscului de apariţie a cancerului la sân. 

În studiul citat mai sus 243 de femei supraponderale, intrate la menopauză, au fost ajutate să piardă între 5 şi 6 kilograme într-o perioadă de 16 săptămâni. 

Citeşte continuarea în Gândul!