A fost realizat, cu succes, al doilea transplant de penis în Africa de Sud

25 05. 2017, 09:00

This browser does not support the video element.

În prezent, chirurgii din Cape Town Africa de Sud au realizat al doilea transplant de acest gen, spitalul Tygerberg devenind prima instituţie din lume în care au fost realizate cu succes două transplanturi de penis, informează Seeker

Anual, în Africa de Sud au loc aproximatix 250 de amputări ale penisului, din cauza complicaţiilor apărute în urma ritualurilor de circumcizie. În cadrul ritualurilor, tinerii sunt circumcişi înainte de a-şi petrece câteva săptămâni în sălbăticie ca parte a unui ritual de iniţiere. Deseori, în urma circumciziei apar infecţii care necesită intervenţie medicală. 

,,Am avut parte în general de cazuri de amputare parţială sau totală, mai ales în lunile iulie şi decembrie, perioadă în care sunt realizate circumciziile,” a declarat dr. Amir Zarrabi, urolog din cadrul spitalului. 

Operaţia a fost una complexă şi a durat nouă ore.  Beneficiarul a fost un bărbat de 40 de ani care şi-a pierdut penisul în urmă cu 17 ani din cauza circumciziei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Controversatul cercetător italian Canavero anunţă efectuarea PRIMULUI TRANSPLANT de cap. ATENŢIE, imagini FOTO şi VIDEO cu puternic impact emoţional
 
La Târgu Mureş a avut loc primul transplant de cord din România din anul 2017. Procedura a durat 7 ore
 
Ce efecte secundare poate avea transplantul de fecale, benefic pentru tratarea infecţiilor intestinale
 
Virusul hepatitei C a fost eradicat la 10 pacienţi care au primit un transplant ce le-a salvat viaţa