Harta toleranţei la nivel mondial. Ţările care consideră că homosexualitatea este de neacceptat

30 05. 2017, 17:30

Cetăţenii din mai multe ţări ale globului au răspuns la întrebarea: „Consideraţi că homosexualitatea este acceptabilă din punct de vedere moral, inacceptabilă sau nu este o problemă de moralitate?”.

Cercetarea celor de la Centrul Pew arată că, aproape în totalitate (98%), cetăţenii din Ghana resping cu ardoare ideea homosexualităţii, urmaţi de cei din Egipt cu un procent de 95%, scrie Gândul

De partea cealaltă, spaniolii sunt cei mai permisivi când vine vorba despre homosexualitate. Doar 6% din populaţia ţării din Peninsula Iberică este de părere că homosexualitatea este inacceptabilă. În clasamentul pozitiv al ţărilor europene urmează Germania, cu un procentaj de 8% în randul celor care consideră că homosexualii nu au loc în societatea lor. 

Republica cehă este ţara europeană inclusă în studiu în care homosexualitatea este acceptată de 56% din populaţie. 

În Canada şi Franţa părerile sunt împărţite în mod egal în ceea ce priveşte cetăţenii care consideră că homosexualitatea este o problemă de moralitate şi cei care nu sunt de acord cu această afirmaţie. 

În Marea Britanie, 17% din populaţie nu acceptă homosexualitatea, 36% sunt de părere că aceasta trebuie acceptată, în timp ce majoritatea respondenţilor, adică 43% dintre ei, consideră că aceasta nu reprezintă o problemă de moralitate. 

Problema orientării sexuale şi a căsătoriei între persoanele de acelaşi sex este un subiect arzător în România. Chiar dacă ţara noatră nu a fost inclusă în acest sondaj, există date care ne arată că cel puţin 3 milioane de români au semnat o listă menită să ceară organizarea unui referendum în care se se supună la vot introducerea sau nu a legislaţiei care să favorizeze cuplurile formate din persoane de acelaşi sex, făcând legale căsătoriile între membrii comunităţii LGBT.