Cel puţin 3 din 5 persoane care încearcă să fumeze o ţigară devin dependente

12 01. 2018, 08:27

Descoperirea a fost realizată în urma analizării a 215.000 de participanţi şi furnizează detalii importante cu privire la reducerea experimentării fumatului în rândul adolescenţilor, informează ScienceDaily. 

”Este pentru prima oară când avem dovezi considerabile ce sugerează că o singură ţigară fumată poate provoca dependenţă temporală,” a declarat profesorul Peter Hajek din cadrul universităţii. ”În cadrul dezvoltării oricărui tip de comportament de dependenţă, tranziţia de la o simplă experimentare la un obicei zilnic este foarte importantă, deoarece în acel moment o activitate recreaţională devine o necesitate compulsivă. Am descoperit că trecerea de la  ţigară>> la > este extrem de mare. Aşadar ar trebui prevenită în primul rând experimentarea,” a adăugat el. 

În cadrul studiului au fost utilizate baze de date din cadrul a opt cercetări realizate în Marea Britanie, SUA, Australia şi Noua Zeelandă. 

Aproximativ 60% dintre participanţi au afirmat că au încercat cel puţin o dată să fumeze, iar 68% dintre participanţi au declarat că au ajuns să fumeze zilnic. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Ce se întâmplă cu bebeluşul dacă mama fumează marijuana în timpul sarcinii?
 
Cât de toxice sunt ţigările electronice pentru fumătorii pasivi
 
Medicamente care te ajută să renunţi la fumat
 
Care este cea mai bună metodă de a te lăsa de fumat?