Aspectele dintre-o relaţie care prevestesc divorţul. Ce este „sărutul morţii” într-o căsnicie

24 03. 2018, 16:30

Potrivit Business Insider, există opt factori care ar putea prezice divorţul.

Căsătoria în adolescenţă sau dimpotrivă, după 32 de ani

Cel mai bun moment pentru căsătorie este „când eşti pregătit” şi când ai găsit persoana compatibilă. Nu forţa nimic, nu te baza pe un studiu.

Pe de altă parte, studiile sugerează că acele cupluri care se căsătoresc în adolescenţă şi după împlinirea vârstei de 30 de ani sau mai târziu riscă divorţul mai des decât cuplurile care se „iau” la 20 de ani sau imediat după împlinirea vârstei de 30 de ani. Riscul este mai mare în rândul cuplurilor adolescentine.

Studiul citat a fost realizat de Nicholas Wolfinger, profesor la Universitatea din Utah. După 32 de ani, a descoperit Wolfinger, şansele divorţului cresc anual cu 5%.

„Pentru cei mai mulţi, cei care se căsătoresc la 20 şi ceva de ani au cele mai mari şanse de a sta împreună, pe termen lung”, a spus Wolfinger.

Un alt studiu, publicat în 2015, în Economic Inquiry, a dezvăluit că şansele de divorţ în cuplurile heterosexuale cresc odată cu diferenţa de vârstă între parteneri.

„O discrepanţă de UN AN între vârstele partenerilor creşte cu 3% riscul divorţului (faţă de cei de aceeaşi vârstă). O diferenţă de 5 ani presupune un risc de 18%, iar una de 10 ani, un risc de divorţ de 39%”, a declarat cercetătoarea Megan Garber, pentru The Atlantic.

Un soţ care nu lucrează cu normă întreagă

Un studiu realizat în 2016 la Harvard sugerează că nu banii unui cuplu influenţează şansele de divorţ, ci diviziunea muncii. În momentul în care cercetătoarea Alexandra Killewald a analizat căsătoriile heterosexuale care au început după 1975, a descoperit că acele cupluri în care soţul nu are un job full-time sunt cu 3,3% mai predispuse la divorţ, în anul următor versus un risc de 2,5%, înregistrat de cuplurile în care soţul lucrează cu normă întreagă.

Statutul profesional al soţiilor nu influenţează însă riscul divorţului. Cercetătorii concluzionează că imaginea bărbatului care întreţine familia este în continuare foarte vie şi poate influenţa stabilitatea maritală.

Citeşte continuarea pe Gândul