Cum a reuşit oribilul experiment al inteligenţei artificiale să-i aducă lui Elon Musk o iubită

12 05. 2018, 08:33

Musk şi cântăreaţa Grimes, al cărui nume real este Claire Boucher, au mers împreună la celebrul eveniment de modă Met Gala ca un cuplu. Conform publicaţiei Page Six, cei doi s-au întâlnit pe Twitter când Musk a decis să facă un joc de cuvinte despre ”Rococo’s Basillisk”, o combinaţie între experimentul ”Roko’s Basilisk” şi stilul ornamental apărut în Franţa secolului XVIII. 

La scurt timp, Musk a aflat că Grimes a făcut acelaşi joc de cuvinte într-unul dintre videoclipurile sale muzicale din 2015. Roko’s Basilisk, pe de altă parte, este o viziune terifiantă despre viitor, ce în timp a devenit o subcultură a internetului, informează Live Science. 

Fenomenul a început în 2010, când o persoană cu numele de utilizator Roko a postat un experiment dificil pe site-ul LessWrong, un forum unde persoanele discută diferite subiecte. Postarea a fost ştearsă, însă RationalWiki a păstrat o copie. Idea lui Roko sugera că, în viitor, dacă va fi creată o inteligenţă artificială ce va maximiza binele comun, aceasta ar putea pedepsi pe oricine nu contribuie la existenţa lui. 

Denumirea de ”basilisk” vinde de la o legendă medievală a unui şarpe ce putea ucide dintr-o singură mişcare. Problema vine în momentul în care persoane interesate de posibilitatea existenţei Roko’s Basilisk încep să doneze sume de bani în dezvoltarea AI pentru a ajuta la apariţia fenomenului. 

Până în 2015, discuţiile despre Roko’s Basilisk au fost interzise pe forumul LessWrong. Fondatoarea forumului, Eliezer Yudkowsky, şi-a cerut scuze pentru reacţia sa pe Reddit şi a declarat că Roko ar putea să aibă dreptate. În viitor, inteligenţa artificială realizată pentru asigurarea binelui umanităţii s-ar putea să înceapă să tortureze oamenii. Postarea originală a lui Roko includea şi numele lui Musk, aceasta afirma că cineva precum Musk ar putea realiza un tip de AI super-umană. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Descoperă Acum: Cheia succesului speciei Homo sapiens. Viagra are un efect surprinzător care poate salva nenumărate vieţi. Submarinul nazist ce l-ar fi transportat pe Hitler în America de Sud, descoperit
 
O actriţă de 14 ani, prinţul Harry, Kim Jong-un, Musk, printre cele mai influente personalităţi
 
FOTO. Elon Musk a dezvăluit o parte cheie a rachetei Big Falcon, care este surprinzător de mare
 
Racheta ce te-ar putea duce oriunde în lume în 60 de minute ar putea fi gata în următorii 10 ani