Infertilitatea: Când trebuie să te adresezi medicului

02 06. 2018, 01:03
Motivele infertilităţii sunt diverse şi ţin în primul rând de stilul de viaţă al viitorilor părinţi, cât şi de moştenirea lor genetică”, susţine dr. Cezara Bucur, medic primar obstretică-ginecologie, pentru Ce se întâmplă, doctore?
 
Femeile trebuie să viziteze medicul dacă nu reuşesc să rămână însărcinate în decurs de un an, indiferent de vârstă. Chiar dacă pacienta este tânără, trebuie examinat dacă rezerva ovariană a femeii este bună, deoarece pot exista cauze genetice care să determine menopauza precoce. Acest lucru poate fi realizat printr-o simplă analiză de sânge. De asemenea, în cazul bărbaţilor este indicat să ne asigurăm că volumul de material seminal este normal prin efectuarea spermogramei.
 
Dr. Cezara Bucur observă că mulţi pacienţi cu infertilitate consideră că singurul tratament pentru ei este fertilizarea în vitro, însă ea este recomandată doar în anumite cazuri. ”Fertilizarea în vitro ajută în special pacientele care şi-au pierdut trompele uterine în urma unor afecţiuni serioase. Este o procedură care trebuie să vină ca ultima soluţie în tratarea infertilităţii şi se efectuează după efectuarea a trei paşi importanţi: evaluarea pacientei, pregătirea pentru tratament şi individualizarea tratamentului”, susţine medicul.
 
Particularităţile care definesc fiecare pacientă şi fiecare cuplu obligă, în cazul infertilităţii, la tratament personalizat. ”Sunt multe coordonate de luat în calcul atunci când vorbim de rata de succes a unei proceduri de reproducere umană asistată, iar una dintre acestea este, fără îndoială, acea unică ”reţetă” pe care medicul înţelege să o aplice unui cuplu, după ce l-a investigat cu atenţie şi a înţeles natura problemelor cu care se confruntă”, subliniază dr. Cezara Bucur.
 
CIteşte continuarea pe CSID.